...

Treidaus alustat

Treidaamisella tarkoitetaan lyhytaikaista kaupankäyntiä erilaisilla sijoitustuotteilla, kuten pörssiosakkeilla, indekseillä, rahastoilla ja muilla arvotavaroilla. Tähän tarkoitukseen on luotu useita satoja globaalisti toimivia, laadukkaita ja tarkkaan valvottuja treidausalustoja. Mutta mitä tarkoitetaan, kun puhutaan kryptotreidaamisesta? Miten se eroaa niin sanotusti perinteisestä treidaamisesta?

Kryptotreidaus

Kryptopörsseissä ja kryptotreidaamiseen keskittyneissä alustoissa harjoitetaan ammattimaista sijoittamistoimintaa, mutta ei pelkästään perinteisellä fiat-rahalla, vaan kryptovaluutoilla. Kryptotreidaus on samankaltaista toimintaa kuin perinteiseksi katsottu osakkeilla ja muilla sijoitustuotteilla tehty kauppa, mutta kryptotreidausalustat tarjoavat kryptoja sijoitusvälineiksi ja pääasiallisiksi transaktion suorittamistavoiksi.

Kryptovaluutoilla treidaaminen tarkoittaa sekä lyhytaikaista että pitkäaikaista sijoittamista. Lyhytaikaisessa sijoittamisessa kaupankäynti tapahtuu yleensä vuorokauden sisällä nopeatempoisesti, kun taas pitkäaikaisessa kaupankäynnissä ostaminen ja myyminen tapahtuvat päivien tai viikkojen aikajänteellä.

Tutustu treidattaviin kryptovaluuttoihin huolellisesti

Kaikkiin treidattavissa oleviin kryptovaluuttoihin, niiden ominaisuuksiin ja toimintaan, voi tutustua muun muassa kaupankäyntialustalla tai sivustollamme: treidaus alustat. Kun tiedostaa kaikkien treidattavissa olevien kryptojen tyypilliset volatiliteetit päivä- ja viikkotasolla sekä niiden mahdolliset lähitulevaisuuden muutokset, kehitykset tai lanseeraukset, on hyvin perillä kyseisten kryptojen markkinatilanteesta sijoittamista ajatellen.

Tutustuttuaan erilaisten kryptojen lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteisiin, pystyy arvioimaan helposti, mitkä kryptovaluutoista sopivat lyhyen tai pitkän tähtäimen sijoittamiseen omassa sijoittamisessa.

Aloittaessaan kryptotreidaamista, kannattaa tutustua kaupankäyntialustan tai kryptopörssin perusominaisuuksiin, kuten nopeuteen, turvallisuuteen, luotettavuuteen ja mahdollisiin transaktiopalkkioihin ja komissioihin. Ne löytyvät yleensä vastuullisesti toimivan treidausalustan sivustolta helposti, jopa omasta osiostaan. Jos tietoja ei löydy, tulee harkita kyseisen alustan käyttöä tarkkaan.

Kryptotreidaamisen kustannukset

Kryptotreidaamisesta syntyvät kulut koostuvat monesta osa-alueesta, kuten

 1. pääoman siirrosta kaupankäyntialustalle
 2. kaupankäynnistä (välityspalkkiot eli komissiot)
 3. valuutanvaihtopalkkioista

Joskus kuluja syntyy myös nostoista.

Kulut ovat alustakohtaisia ja ne vaihtelevat alustasta riippuen yleensä 0‒3 prosentin välillä. Eri alustojen kuluihin kannattaa tutustua tarkkaan ennen treidaamisen aloittamista, jotta välttyy helpoimmin mielipahalta ja ylimääräisiltä kustannuksilta.

Viisas kryptotreidaaja osaa laskea kustannuksiksi myös oman ajankäyttönsä, treidaamisen opetteluun käytetyn ajan sekä kaupankäyntiin kulutetun ajan kokonaisuudessaan suunnittelusta toteutukseen ja niin ikään mahdolliseen kotiutukseen asti. Fiksu treidaaja laskee nämä kaikki osa-alueet myös osaksi sijoittajaprofiiliaan, miettiessään mihin ja millä summalla aikoo sijoittaa, kuinka pitkäksi aikaa ja onko se kaiken vaivan arvoista ja vielä kannattavaa.

Uutta treidausalustoilla

Joka viikko kryptojen kaupankäyntialustoille luodaan uusia sijoittamista helpottavia ominaisuuksia ja mahdollistetaan sijoittajille yhä paremmat markkinat. Joillakin kaupankäyntialustoilla on muun muassa mahdollisuus myydä omistamaansa kryptovaluuttaa ja vaihtaa sitä toiseen kryptovaluuttaan. Tätä toimintoa kutsutaan krypto-krypto treidiksi.

Kryptotreidaamisen plussat ja miinukset

Kuten kaikessa sijoittamisessa, myös kryptotreidaamisessa on hyvät ja huonot puolensa.

Kryptotreidaamisen plussat
 1. valinnanvaraa riittää jokaiseen makuun
 2. kryptoihin sijoittamalla voi ansaita suuriakin voittoja
 3. jotkut sijoitukset voi ansaita jopa verovapaasti
 4. kryptot ovat oiva lisä sijoitussalkkuun
Kyrptotreidaamisen miinukset
 1. kryptotreidaaminen vaatii hyvää riskinottokykyä ja markkinoiden epävarmuuden sietokykyä
 2. markkina-arvot elävät alinomaa
 3. sijoitukset voi menettää hetkessä kryptojen korkean volatiliteetin eli arvon vaihtelun johdosta
 4. kryptovaluutat ovat valtava riski
 5. kryptovaluuttamarkkinoilla on liikkeellä paljon uskottavia huijauksia
 6. kryptovaluuttamarkkinat ovat helposti manipuloitavissa ulkopuolisten toimesta

Kun suunnittelet kryptotreidaamista, muista huomioida huolellisesti plussat ja miinukset. Ole myös valmis siihen, että kryptojen maailmassa olet aina vaarassa menettää sijoituksesi arvon hetkessä tai nostaa omistamiesi kryptojen arvojen äkillisesti maksimiinsa.

Kryptovaluuttojen arvot elävät alinomaa, joten sijoitusomaisuus kryptomarkkinoilla on herkempää muutoksille kuin ”tavallinen” sijoitusomaisuus. On myös ymmärrettävä, että alati teknistyvässä maailmassa kaikki teknologia on haavoittuvaista, koska se on kuitenkin aina ihmisten luomaa.

Ota suunnaksi tunnetut ja tutut treidaus alustat

Jos olet aiemmin sijoittanut kryptoihin tai tunnet jo joitakin kryptopörssejä tai kaupankäyntialustoja, hyödynnä rohkeasti kokemustasi ja treidaa isommin näillä tutuilla treidaus alustoilla. Kun olet aiemmin jo sijoittanut, tiedät, miten kyseiset treidaus alustat toimii, ja voinet tehdä rohkeampiakin sijoituksia turvallisesti.

Aiemmat treidauskokemukset mahdollistavat myös nopeampien kauppojen suorittamisen, koska olet kirjautunut/rekisteröitynyt jo aiemmin kaupankäyntialustalle ja onnistunut suorittamaan kaupankäynnin kannalta tarvittavat lisädokumenttien lähettämisprosessit ja muut varmennustoimet. Suomalaisille treidaajille tutut treidaus alustat ovat etenkin Coinmotion, Nordnet, NorthCrypto, Binance, Capital.com ja Avatrade. Myös Plus500, HYCM, FiboGroup, InstaForex ja FX Open ovat treidaajien suosiossa.

Hiljattain lisätyt treidaus alustat

Alla näet uudet arvostelut, eri treidaus alustoista joiden luona treidaaminen onnistuu helposti mutta etenkin luotettavasti.

Valitessa parasta treidausalustaa kryptovaluutoille, kannattaa lukaista monia artikkeleita ja arvosteluja, valuuttakohtaisia ja maakohtaisia vinkkejä eri kryptovaluutoista kertovilta sivustoilta sekä luottaa omaan vaistoonsa. Jos sivusto vaikuttaa epäilyttävältä, eikä sivustolta löydä ensisilmäyksellä kaikkea tarvittavaa tietoa ehdoista, säännöistä, kuluista ja vastuullisuudesta, kannattaa vaihtaa alustaa.

FAQ - Usein kysyttyä kryptojen treidaamisesta

Lopuksi vielä vastaamme neljään kysytyimpään kysymykseen kryptojen treidaamiseen liittyen.

Mitä tarkoittavat kryptoalustat?

Kryptoalustat eli kryptovaluuttojen kaupankäyntialustat on luotu kryptovaluuttojen ostamiseen, myyntiin, vaihtoon ja säilytykseen.

Miten voi aloittaa kryptojen treidaamisen?

Kryptojen treidaamisen voi aloittaa helposti eri kryptovaluuttoja tarjoavilla kaupankäyntialustoilla. Tutustu ensin kryptovaluuttoihin, niiden toimintaan ja ominaisuuksiin, ja tee selkeä sijoitusbudjetti. Tarkenna myös itsellesi, haluatko tuottoa lyhyellä vai pitkällä aikavälillä.

Onko kryptotreidaus laillista?

On. Kryptovaluuttojen kaupankäyntialustat ovat lisensoituja ja tarkkaan säännösteltyjä ja valvottuja alustoja. Niitä valvotaan eri viranomaisten toimesta. Lue lisää: treidaus alustat.

Mikä on paras alusta kryptojen treidaamiseen?

Parhaan alustan kryptojen treidaamiseen löydät sivuiltamme kohdasta treidaus alustat. Lue lisää koostamamme sivut eri treidaus alustoista ja tee valintasi sen mukaan, mikä treidaus alusta sopisi sinun sijoittajaprofiiliisi parhaiten.