...
Siirry suoraan sisältöön
Treidaa » Coinmotion

Coinmotion

Coinmotion treidaa.com

Kryptovaluuttojen ostamiseen, myyntiin ja säilytykseen keskittynyt monitoiminen palvelu Coinmotion, palvelee suomalaisia kryptovaluuttasijoittajia asiantuntevasti 24/7. Coinmotion on täysin kotimainen palvelu, joka herättää vahvaa luottamusta varsinkin suomalaisten sijoittajien keskuudessa. Palvelu on käyttäjilleen käytännössä maksuton, jos tilillä ei ole toimintaa.

Coinmotion lyhyesti

Henry Brade on yksi Suomen tunnetuimmista Bitcoin-vaikuttajista, eikä liene yllätys monellekaan, että hän on Coinmotionin perustaja. Coinmotion on täysin netissä toimiva palvelu, jonka operoinnista vastaa Coinmotion Oy. Yhtiö tunnettiin aiemmin nimellä Prasos Oy, mutta vuodesta 2020 yhtiö on toiminut nykyisellä nimellään.

Coinmotionilla on tällä hetkellä yli 100 000 eurooppalaista asiakasta ja palvelua voi käyttää useilla eri kielillä, sekä selaimella että mobiilissa. Coinmotion tarjoaa palveluitaan suomen kielen lisäksi englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, espanjaksi ja hollanniksi. Koska palvelu on kotimainen, on asiakaspalvelua saatavilla aina suomeksi, olipa ongelma iso tai pieni.

Coinmotion kryptovaluutat

Vaikka kryptovaluuttoja on olemassa tuhansia, on Coinmotionista mahdollista ostaa yhteensä kymmentä erilaista kryptovaluuttaa. Coinmotion velottaa jokaisesta ostosta 0,8‒2,0 prosentin suuruisen komission.

Coinmotionista voi ostaa toistaiseksi vain seuraavia kryptovaluuttoja:

  1. Aave, lyhenne AAVE
  2. Bitcoin, lyhenne BTC
  3. Chainlink, lyhenne LINK
  4. Ethereum, lyhenne ETH
  5. Litecoin, lyhenne LTC
  6. Ripple, lyhenne XRP
  7. Stellar Lumens, lyhenne XLM
  8. Tether, lyhenne USDT
  9. Uniswap, lyhenne UNI
  10. USD Coin, lyhenne USDC

Näistä ainoastaan Tether ja USD Coin ovat niin sanottuja vakaavaluuttoja, eli niiden arvo on sidottu Yhdysvaltain dollariin. Yksi kumpaakin valuuttaa on aina arvoltaan yhden dollarin. Sijoittajan kannalta kyseiset kryptovaluutat ovat jokseenkin kaksijakoiset, koska tuottoa niillä ei pystytä tekemään kuin harvoissa tilanteissa. Merkittävin hyöty saadaan ainoastaan lähinnä silloin, jos dollarin kurssi muuttuu äkillisesti paljon euroon nähden.

Tilin luominen Coinmotioon

Coinmotion on ehdottomasti parhain palvelu varsinkin kryptoihin sijoittamista eli treidausta aikovalle tai sitä aloittelevalle sijoittajalle. Oman henkilökohtaisen käyttäjätilin luominen Coinmotioniin on helppoa ja nopeaa. Palveluun rekisteröityminen ei maksa mitään.

Rekisteröitymiseen tarvitaan vain toiminnassa oleva sähköpostiosoite ja itse luotu vahva salasana, jonka jälkeen sähköpostiin saapuu vahvistuskoodi. Vahvistamisen jälkeen täytetään henkilötiedot varsinaiseen rekisteröitymislomakkeeseen. Henkilötiedot tulee myös vahvistaa vahvalla tunnistautumisella ennen kaupankäynnin aloittamista.

Coinmotionin käyttö on käytännössä ilmaista, jos tilillä ei ole tilitapahtumia. Tilin avaamisesta ja tilin ylläpidosta ei pidätetä kuukausi- eikä vuosimaksuja. Kustannuksia syntyy ainoastaan komissioista.

Talletukset Coinmotioniin

Coinmotioniin voi tallettaa fiat-rahaa niin normaalilla pankkisiirrolla kuin debit-kortilla. Perinteisen tilisiirron lisäksi talletukset sallitaan myös Paytrail- ja Klarna-siirtoina. Talletusmuodot ovat hyvin perinteiset ja helppokäyttöiset, mutta edellä mainituissa talletusmuodoissa ilmenee eroja etenkin niiden sallituissa maksimitalletussummissa.

Paytrail-siirroissa sallitaan maksimissaan 1 000 euron siirto, kun taas Klarna-siirrossa maksimitalletussumma on 5 000 euroa. Normaali tilisiirto onnistuu siirtokuluttomasti ja ilman maksimitalletusrajaa kaikista pankeista. Korttimaksu on Coinmotionissa ainoa, jonka käytöstä veloitetaan 1,2 % per siirto. Lisäksi Korttimaksuissa on maksimitalletussummaksi asetettu Klarnan tavoin 5 000 euroa.

Tallettaminen tapahtuu selaimella hieman eri tavoin kuin mobiilissa. Mobiilisovelluksessa Coinmotionin etusivulta löytyy ”Talleta”-nappi ja selaimella katsottuna ”Siirrot”-linkki. Kun on tekemässä talletusta, tulee seurata annettuja ohjeita tarkkaan ja muistettava käyttää henkilökohtaista viitenumeroa, joka siirron yhteydessä mainitaan.

Nostot ja siirrot Coinmotionista

Coinmotion nostot ja siirrot tapahtuvat pääsivulta löytyvästä kohdasta ”Siirrot”. Tästä samasta näkymästä voidaan suorittaa sekä euromääräiset että kryptovaluuttasiirrot.

Kryptovaluuttojen siirroissa tulee olla äärimmäisen huolellinen ja toimia annettujen ohjeiden mukaisesti, muutoin saattaa käydä niin, että menettää kryptonsa bittiavaruuteen eikä saa niitä koskaan takaisin. Jokaisen kryptovaluutan kohdalla siirtoaika saattaa vaihdella toisiinsa nähden, mutta kaikki selviää Coinmotionin sivuilta kryptokohtaisesti tarkasteltuna.

Coinmotion debit-kortti

Yhtiö toi vuonna 2022 markkinoille myös oman debit-korttinsa, helpottamaan transaktioiden suorittamista. Debit-kortti toimii samalla tavalla kuin kaikki muutkin kilpailevat debit-kortit. Kortilla voi maksaa sekä Suomessa että ulkomailla, kaikissa toimipisteissä, jotka hyväksyvät maksutavaksi Mastercardin.

Kortin käyttäjällä on käytössään erillinen tili euroilla maksamista varten, johon voi lisätä saldoa kätevällä Coinmotionista löytyvällä automaattitoiminnolla. Kortti sallii 300 euron automaattinoston päivässä ja kortilla voi maksaa päivätasolla 1 500 ja kuukausitasolla 6 000 eurolla.

Korttia voi hakea sisäänkirjautumisen jälkeen etusivulta löytyvästä kohdasta ”Palvelut” ja sitä kautta ”Kortit”. Debit-kortti on tarjolla toistaiseksi vain yksityisasiakkaille ja tilauksen jälkeen, kortti saapuu yleensä viikon kuluessa.

Coinmotion sijoitusten säilyttäminen

Coinmotionista ostettuja kryptovaluuttoja voi säilyttää joko omassa hallinnassaan olevassa kryptolompakossa tai Säilö-lisäpalvelussa (ent. Coinmotion Holvi). Säilö-palvelu on lisäpalvelu ja täten maksullinen palvelu. Säilö-lisäpalvelu tuo turvaa sijoittajille. Lisäturva kustantaa kolme euroa/kk, joka veloitetaan Säilössä olevien kryptovaluuttojen saldosta.

Säilö on ikään kuin aikalukittu pankkiholvi. Sinne talletettuja kryptovaluuttoja ei saa nostettua ennen kuin aikalukko on umpeutunut. Säilö onkin loistava suoja kryptovaluutoille varsinkin verkkorikollisilta. Kun aikalukko on umpeutunut, voidaan nostopyyntö käsitellä ja vahvistaa erikseen sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Vaikka Säilö on loistava lisäpalvelu omien kryptojen suojelemiseksi, tulee muistaa, ettei itsekään voi tehdä minkäänlaisia siirtoja Säilöstä ennen kuin aikalukko on umpeutunut. Säilöön ei kannatakaan tallettaa sellaista määrää kryptoja, jota uskoo tarvitsevansa lähiaikoina käyttöönsä.

[faq_title]

[faq_intro]

[faq_q1]

[faq_a1]

[faq_q2]

[faq_a2]

[faq_q3]

[faq_a3]

[faq_q4]

[faq_a4]