...

Bitcoinien ostaminen

Nyt puhutaankin siitä että miten Bitcoin virtuaalivaluutta voi ostaa? Varsin ajankohtainen kysymys ja varmasti sellainen aihe joka kiinnostaa ja askarruttaa monia lukijoitamme. Lähdetäänpäs sitten purkamaan aihetta siitä että mitkä ovat ne ensimmäiset askeleet kohti Bitcoinien ansiokasta ostoprosessia. Sen verran voi tässä vaiheessa jo luvata että se ei todellakaan ole mitenkään vaikeaa, kunhan vain hieman ensin tutustuu aiheeseen esimerkiksi juuri tämän meidän laatimamme Bitcoinien osto-oppaan avustuksella.

Mistä kaikki alkaa?

Eli ihan ensimmäinen askel on se että lähdetään valitsemaan juuri itselle parhaiten sopiva Bitcoin lompakko… eli englanniksi Wallet. Tämä on siis digitaalinen lompakko, johon Bitcoinien ostaja voi turvallisesti tallettaa omistamansa Bitcoinit. Kyseisillä Bitcoin lompakoilla on kaikilla hieman erilaisia ominaisuuksia ja myös niihin kannattaa luonnollisesti tutustua ennen lompakon valitsemista. Pääosin kaikki niistä ovat nykyisin varsin turvallisia, mutta silti kannattaa kuitenkin aina lukaista muutama käyttäjä kuin myös asiantuntija arvostelukin ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Todella moni Bitcoinien ostaja/omistaja suosii Hard Wallettia eli niin sanotusti Kovaa Lompakkoa, jonka avulla voikin tallettaa omistamansa Bitcoinit tai muut kryptovaluutat offline tilaan. Tämä onkin asia joka parantaa turvallisuutta vielä entisestäänkin todella huimasti, joten sen suosion voi myös hyvin ymmärtää.

Miten valita hyvä Bitcoineja myyvä sivusto?

Kun Bitcoin lompakko on valittu, on aika suunnata jonkun netistä löytyvän Bitcoineja myyvän sivuston pariin. Näistä ns. pörsseistä voi siis ostaa Bitcoineja kuin myös muitakin kryptovaluuttoja.Tässäkin asiassa kannattaa aina lukea hieman lisätietoa mahdollisimman monesta eri arvostelusta, sillä vain tällä tavoin Bitcoinin ostaja pystyy todella valitsemaan sellaisen kauppapaikan joka soveltuu juuri hänen tarpeisiinsa. Sekä ennen kaikkea sellaisen joka on turvallinen ja luotettava käyttää. Meidän sivuillamme löytyy myös listauksia näistä kauppapaikoista ja sen verran voisi sanoa että meidän vaativille listoillemme eivät epäilyttävät Bitcoin pörssit pääse… eli kaikki niistä jotka löytyvät meidän listoiltamme ovat sellaisia joihin uskaltaa luottaa ja myös asioida turvallisin mielin ja huoletta.

Muista tarkistaa myös alustan perimät kulut ja turvallisuus

Turvallisuus kuitenkaan ole ainoa seikka joka on tärkeää valitessa omaa kaupankäyntialustaansa, vaan esimerkiksi sen veloittamat kulut, erilaiset talletusvaihtoehdot ja totta kai nosto vaihtoehdot ovat asioita jotka varmasti vaikuttavat treidaajan valintaan kaupankäynnin alustan osalta ja ne myös kannattaa aina tsekata hieman tarkemminkin. Nykyisin markkinoilta löytyy myös ihan kohtuullinen määrä suomalaisia Bitcoin kauppapaikkoja, joissa asiat on esitelty varsin selkeästi ja ja ne ovat todella helppokäyttöisiä jopa ihan aloittelevallekin Bitcoinien ostajalle.

Eli nyt on valittu siis Bitcoin lompakko, sekä kauppapaikka. Kolmas vaihe onkin sitten tilin luominen valitsemalleen kauppapaikalle ja siellä luonnollisesti myös oman henkilöllisyyden vahvistaminen. Yleensä rekisteröityminen näille kaikille Bitcoineja myyville sivustoille on varsin helppo ja nopea toimenpide ja ostajan tarvitseekin ilmoittaa sivustolle vain sellaiset tiedot kun luonnollisesti oma nimi, oma puhelinnumero ja suuressa osassa tapauksia myös kuva joko omasta passista tai muusta kuvallisesta henkilökortista. Tämän jälkeen sivusto tunnistaa asiakkaan ja rekisteröi hänet. Kun kyseinen prosessi on käyty läpi, on tili valmiina käytettäväksi ja rahan talletus ja Bitcoinien ostaminen voi alkaa.

Maksutavat Bitcoineja ostettaessa

Suurimmat ja luotettavat kauppapaikat hyväksyvät kaikki yleisimmät talletustavat, kuten esimerkiksi erilaiset pankki- ja luottokortit, verkkopankkimaksut, pankkisiirrot ja nettilompakot yms. Yleensä kaikkein nopein tapa siirtää rahaa omalle uudelle tilille on luottokortti taikka nettilompakko, jolloin raha siirtyy oikeastaan välittömästi ja ostotapahtuman voi aloittaa. Jotkut maksujärjestelmät nimittäin saattavat ottaa muutaman päivän, eli tässäkin kannattaa sitten miettiä että miten nopeasti haluaa päästä käymään kauppaa… haluaako tai voiko odottaa pari päivää vai onko tarve päästä osto hommiin välittömästi?

Itse ostotapahtuma

No niin eli nyt siis tulisi olla sekä Bitcoin lompakko kuin myös rekisteröity tili jollakin tasokkaalla sivustolla joka myy Bitcoineja. Myös rahan tulisi nyt olla talletettuna omalle tilille ja seuraava vaihe onkin sitten se että valitsee sen kohteen sivustolta mitä haluaa ostaa… eli tässä tapauksessa Bitcoinit. Maksutavaksi voi valita joko tililtä löytyvät rahavarat taikka sitten luottokortin. Yleensä Bitcoinien ostaminen on niin helppoa että sille varattuun kenttään merkitään vain se kuinka monta Bitcoinia halutaan ostaa ja vahvistetaan kauppa klikkaamalla eri sivustoilla eri kohdasta löytyvää “Buy Bitcoin”- painiketta.

Eli nyt pitäisi sitten olla ostettuna Bitcoinit ja seuraavaksi Bitcoinien ostajan täytyykin vain valita että ostaako lisää, myykö, tallettaako Bitcoineja Bitcoin lompakossaan vaiko ostaako niillä kenties joitain tuotteita vaikkapa netistä. Kannattaa myös aina muistaa että Bitcoinit ovat kuitenkin riski sijoitus, eli niiden kanssa kannattaa olla tarkkana ja sijoittaa niihin tai ostaa niitä vain sillä summalla kun siihen todella on varaa. Parhaassa tapauksessa ja oikealla strategialla ne voivat tuottaa, mutta pahimmassa tapauksessa tuoda hieman miinusta ostajan/treidaajan kassaan.Joka tapauksessa kuten artikkelimme kiistatta osoitti, Bitcoinien ostamista on turha jännittää tai pelätä…se on varsin helppo, nopea ja turvallinen prosessi!

Treidaa suosittelee Bitcoinien ostamista alustoilla kuten Coinmotion ja Binance.