...
Siirry suoraan sisältöön

Osakemarkkinat

Sijoittaminen osakemarkkinoille tuottaa yleensä paremmin kuin rahan pitäminen pankkitilillä tai patjan alla. Keskimääräinen tuotto osakemarkkinoilla on pidemmällä aikavälillä noin seitsemän prosenttia, kun pankkitilit voivat olla jopa nollakorkoisia. Osakemarkkinoille sijoittavan tulee kuitenkin muistaa, että osakkeisiin sijoittamiseen sisältyy aina suurempi riski kuin rahan tallettamiseen pankkitilille. Pahimmassa tapauksessa voit menettää sijoituksesi kokonaan. Riski kulkeekin käsi kädessä sijoituksen tuotto-oletuksen kanssa. Korkea riskisempi sijoituskohde tuo odotusarvoisesti paremman tuoton kuin pieniriskisempi kohde.

Mikäli osakemarkkinat kiinnostavat sinua, ei sinulta puutu vaihtoehtoja osake treidauksen aloittamiseksi. Voit tehdä nopeaa kauppaa esimerkiksi osakkeilla, futuureilla ja sertifikaateilla. Perinteisen osake treidauksen lisäksi kryptotreidaus voi olla myös yksi varteenotettava vaihtoehto. Ennen treidauksen aloittamista kannattaa kuitenkin tutustua treidaa.com -sivuston Treidaamisen aloittaminen -oppaaseen, jonka treidaa.comin toimitus on laatinut treidauksen aloittamisen helpottamiseksi.

Osakemarkkinoiden seuraaminen

Treidauksessa osakemarkkinoiden seuraaminen on tärkeää, jotta toimintasi perustuisi aina todellisuuteen ja markkinahintojen kehitykseen eikä toisten mielipiteisiin ja arvioihin. Yleensä rationaaliset faktoihin pohjautuvat päätökset takaavat paremman tuoton kuin tunteisiin pohjautuvat epärationaaliset päätökset. Aktiivisella seurannalla voit myös löytää markkinoilta epätehokkuuksia, joita hyödyntämällä voit saavuttaa parempia tuottoja.

Voit seurata osakemarkkinoiden päivittäistä kehittymistä esimerkiksi investing.com verkkosivuilta. Palvelu julkaisee päivittäin tiedot tärkeimmistä osakeindekseistä. Heidän nettisivuiltaan on nähtävissä päivittäin niin kotimaiset kuin tärkeimmät ulkomaisetkin indeksit. Voit seurata indeksien kehittymistä reaaliaikaisesti. Sivustolta löytyy myös muutamia hyödyllisiä osake treidaus työkaluja.

Treidausalustat joista löytyy myös osakemarkkinat

Moni treidausalusta, tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa myös osakemarkkinoihin. Kansainväliset osakemarkkinat ovat kuumaa huutoa ottaen huomioon esimerkiksi eri Start-upit joita syntyy kuin liukuhihnalla kaupungeilta kuten Silicon Valley. Treidaa.comilta löydät monia alustoja kuten Skilling, jonka luonna voit myös treidata ja sijoitaa osakemarkkinoihin.

Treidaus futuureilla

Käydessään kauppaa johdannaisilla, kuten futuureilla, treidaaja sitoutuu kohde-etuuden ostoon ja myyntiin tiettynä ajankohtana tulevaisuudessa, ennalta sovittuun hintaan. Futuurilla voi ottaa tällä tavalla kantaa esimerkiksi tietyn osakkeen tai indeksin hinnan muutokseen. Futuurit eivät välttämättä sovellu ihan aloittelijalle, sillä niillä treidaus vaatii hinnan määräytymisen ja riskien arvioinnin syvällistä hallintaa.

Erilaiset futuurien treidaus alustat helpottavat kuitenkin alkuun pääsemistä. Hyvä kaupankäyntialusta antaa hyödyllisiä työkaluja niin futuurien kuin muidenkin rahoitusinstrumenttien reaaliaikaiseen seuraamiseen. Voit etsiä sopivaa osto- tai myyntipaikkaa alustojen teknistä analyysiä hyödyntämälle.

Hyvä apuväline aloittelevalle treidaajalle ovat myös erilaiset treidauksen demoalustat, joilla voit harjoitella toimeksiantojen tekemistä, sijoittamatta niihin oikeaa rahaa. Samalla voit oppia tekemistäsi virheistä ja ehkä jopa välttyä niiltä oikealla rahalla treidatessasi.

Treidaus sertifikaateilla

Sertifikaatin laskee liikkeeseen pankki tai rahoitusyhtiö. Tarjolla on monia erilaisia sertifikaatteja, joilla voit ottaa näkemystä kohde-etuuden nousemisesta tai laskemisesta. Vipua käyttämällä voit tavoitella suurempaa tuottoa sertifikaatillesi.

Voit ostaa Bull-sertifikaatteja tai Bear-sertifikaatteja. Mikäli valitsemasi kohde-etuuden arvo nousee, Bull-sertifikaatti tarjoaa sinulle silloin tuottoa. Jos kohde-etuuden arvo taas laskee, Bear-sertifikaatti vastaavasti on tuottoisa silloin. Kohde-etuudet voivat olla osakkeita, raaka-aineita, valuuttoja, korkoja tai osakeindeksejä. Sertifikaateilla voi käydä kauppaa myös Nasdaq Helsingissä.

Mikäli treidaa sertifikaateilla ensimmäistä kertaa, kannattaa huomioida muutamia asioita. Ota huomioon sertifikaateilla treidatessasi ainakin seuraavat asiat:

  1. Tuotteisiin tutustuminen ja niiden ymmärtäminen auttaa niillä treidausta.
  2. Kannattaa aloittaa pienemmällä sijoituksella, jotta minimoit suuret menetykset heti treidaustaipaleen alkuvaiheessa.
  3. Vipua kannattaa käyttää järki edellä ja aina vasta harkinnan jälkeen.
  4. Seuraa, kuinka sijoituksesi kehittyvät.
  5. Etsi sertifikaatteja pienellä spreadilla eli osto- ja myyntikurssin erotuksella, kuluissa säästämiseksi.

Näiden vinkkien lisäksi lisätietoja sertifikaateilla treidaamiseen tarjoavat esimerkiksi treidaus alustat.

Kryptotreidaus

Monet treidaus alustat tarjoavat futuuri-, sertifikaatti- ja osake treidauksen ohella asiakkailleen myös kryptotreidaus -mahdollisuutta. Monilla alustoilla voi treidata useilla eri kryptovaluutoilla ja myös säilyttää niitä turvallisesti. Suosittuja kryptotreidaus valuuttoja ovat muun muassa Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) ja Litecoin (LTC).

Kryptotreidaus on alustojen kautta helppoa. Näet koko ajan ajankohtaiset kurssit, nousijat ja laskijat sekä voit tehdä myös kategoriahakuja. Kun sopiva kohde on löytynyt, klikkaat sen vain auki ja teet osto- tai myynti toimeksiannon valitsemallasi summalla. Sijoitusten seuranta alustojen kautta on myös helppoa. Useat treidaus alustat tarjoavat seurannan helpottamiseksi mobiilisovelluksen kattavine analyyseineen ja seurantatyökaluineen.

[faq_title]

[faq_intro]

[faq_q1]

[faq_a1]

[faq_q2]

[faq_a2]

[faq_q3]

[faq_a3]

[faq_q4]

[faq_a4]