...

Kryptotreidaus

Kryptotreidaus - Treidaa kryptoilla

Kryptoihin sijoittamisen noustua useimpien ihmisten tietoisuuteen, varsinkin menestyneiden julkisuudessa esillä olleiden julkkissijoittajien ansiosta, ovat kryptojen kaupankäyntimahdollisuudet kasvaneet räjähdysmäisesti. Suositut kryptovaluutan kaupankäyntialustat ja pörssit tarjoavat käyttäjilleen useita erilaisia sijoitusinstrumentteja, kuten esimerkiksi indeksejä ja johdannaisia.

Kryptovaluuttamarkkinat ovat muuttaneet muotoaan yhä enemmän osakesijoitusmarkkinoiden suuntaan. Digitaaliseen valuuttaan sijoittaminen antaa treidaajille paljon mahdollisuuksia, mutta vaatii myös äärimmäisen hyvää riskinsietokykyä.

Parhaat Kryptotreidaus sivustot 2024

Wazbee

Binance

Binance on maailmanlaajuisesti tunnettu, etenkin maksukortin ja sovelluksen kohdalla. Uutena Binance käyttäjänä, saat anottua itsellesi VISA (Debit) -korttia joka toimitetaan jopa 2 pankkipäivässä ja on heti käyttövalmis. Kryptotreidaus onnistuu helposti sovelluksella ja näet jo sovelluksen ensimmäisellä sivulla mitkä kryptokolikot ovat parhaat valinnat viimeisten kolmen päivän aikana.

Revolut

Revolut on monelle suomalaiselle tuttu nimi paitsi laajasta valikoimasta maksukortteja myös salamannopeista rahansiirroista kavereiden kesken sekä kryptojen treidauksesta.

Coinmotion

Coinmotion on suomalaisten kädenjälkeä ja tunnettu tekijä kuin kyseessä on krytotreidaus.

Scallop (uusi)

Scallop on uusi, kuuma nimi kryptotreidauksessa joka julkaisi BETA-version sovelluksestansa vuoden 2023 alussa. Itse sovellus bugaa hieman mutta Treidaa.comin arvostelun luomisen aikana (elokuu 2023), emme kokeneet mitään suurempia tai haittaavia bugeja. Kryptotreidaus onnistuu nopeasti ja samalla myös Scallop tarjoaa käyttäjllensä näppärää kryptokorttia.

Skilling

Skilling ei valitettavasti löydy suomenkielisenä mutta mikäli englanti tai ruotsi kuuluu kielitaitoihisi, kannattaa tutustua lähemmin Skilling arvosteluumme. Tämä treidausalusta tarjoaa monia vaihtoehtoja kryptotreidauksen lisäksi kuten Forex trading ja osakemarkkinat. Lisäksi tämä viiden tähden alusta tarjoaa erinomaisen asiakaspalvelun, joka on avoinna peräti 17 tuntia vuorokaudessa.

Mitä ovat kryptot?

Kryptoiksi kutsutaan kryptovaluuttaa. Kryptovaluutta on salauskirjoitustekniikkaan perustuvaa digitaalisessa muodossa olevaa valuuttaa, jota on käytetty jo kymmeniä vuosia. Kryptovaluuttoja on syntynyt viimeisten parinkymmenen vuoden sisällä yli 20 000 kappaletta. Tunnettuja kryptoja ovat muun muassa:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Litecoin (LTC)
  3. Bitcoin Cash (BCH)
  4. Ripple (XRP)
  5. Shiba Inu (SHIB)
  6. Dogecoin (DOGE)
  7. Cardano (ADA)

Vuosi 2008 olikin käänteentekevä koko kryptovaluuttamarkkinoilla, koska tuolloin perustettu Bitcoin ja vuonna 2009 liikkeelle laskettu krypto Bitcoin, on saanut sitä jäljitteleviä jälkeläisiä alinomaa markkinoille maailmanlaajuisesti. Kryptoja syntyy koko ajan lisää, koska niiden läpimurto moniin transaktioihin on alkamassa ja fiat-valuutan syrjäyttämisprosessi on käynnissä. Kryptovaluutan käyttö onkin noussut nyt jo pienellä aikavälillä vähintään samalle käyttötasolle fiat-rahan kanssa, niin sanottuna normaalina rahana.

Kryptot kaupankäynnin välineenä

Kryptovaluutat kehitettiin alun perin kolmansista osapuolista riippumattomiksi kaupankäynnin välineiksi, mutta niiden merkitys jokapäiväisenä transaktioiden maksuvälineenä on jäänyt toistaiseksi hyvin alhaiseksi. Kryptovaluuttojen arvoa ei ole sidottu minkään arvometallin arvoon, eikä sen perustana ole mitään konkreettista fundamenttianalyysia. Näin ollen kryptojen kurssit ovat todella alttiita nopeatempoisille kurssihinnan ja markkina-arvon muutoksille.

Nämä nopeat muutokset kursseissa ovat kuitenkin houkutelleet sijoittajia sijoittamaan kyseisiin kryptovaluutoihin, ehkä nopeiden voittojen toivossa, mutta myös pitkän aikavälin sijoituksina. Saammehan nykyisin lukea jo uutisistakin, kuinka kryptosijoittajat tienaavat miljoonissa euroissa mitattavia summia sijoituksillaan. Sijoittajien kiinnostus kryptovaluuttoihin ja niiden treidaamiseen onkin aloittanut alalla varinaisen lumipallo-efektin.

Miksi kryptoja treidataan?

Kryptovaluuttamarkkinoilla on tällä hetkellä valtava määrä erilaisia kryptovaluuttoja, mutta niistä tunnetuin ja suosituin on edelleen vuonna 2009 markkinoille laskettu Bitcoin. Kun puhutaan kryptoista, monet mieltävät krypton olevan yhtä kuin Bitcoin ja Bitcoineista puhutaankin yleistävästi, tarkoittaen kaikki mahdollisia kryptovaluuttoja.

Maailman alati muuttuessa, erilaisten pandemioiden vallitessa ja talousasioiden hangatessa vastaan, ihmiset ovat alkaneet miettiä uusia keinoja ansaita lisää rahaa pärjätäkseen alati muuttuvassa globaalissa maailmassa. Kryptovaluutat eli digitaaliset valuutat ovat astuneet tässä kohtaa framille uusine mahdollisuuksin, tuoden ihmisille toivon pilkahduksen helposta lisätulosta ja uudenlaisesta maksutavasta eri yhteyksissä. Koska usko nykyiseen finanssijärjestelmään on kokenut kovia kolhuja viime vuosien aikana, ovat ihmiset pyrkineet etsimään kryptovaluuttamarkkinoilta uusia tapoja turvata omaisuuttaan, kasvattaa omavaraisuuttaan ja helpottaa arkeaan.

Positiiviset tapahtumat kryptovaluuttamarkkinoilla ovat saaneet myös skeptikot tutustumaan kryptoihin ja niiden treidaamiseen uusin silmin. Muun muassa Bitcoinien omistajat saivat muutama vuosi sitten sijoituksilleen parhaimmillaan yli 10-kertaisen voiton ja Bitcoinien suosio ja menestyminen kryptovaluuttamarkkinoilla on pysyvää. Yksi kryptotreidaamisen treidaamismuoto on kaupankäynti niin sanotuilla krypto- ja valuuttaparisijoitustuotteilla. Mitä nämä ovat?

Kaupankäynti valuutta- ja kryptopareilla

Kryptopareilla kaupankäynti tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan kryptovaluutan vaihtamista fiat-valuuttaan. Kryptopareja voivat olla fiat-valuutta ja kryptovaluutta keskenään, tai kryptot keskenään. Valuuttaparin vaihtaminen keskenään on kaikista yksinkertaisinta.

Valtaosalla kaupankäyntialustoista ja kryptopörsseistä on käytössään USD eli Yhdysvaltain dollari. Valuuttaparit tulevat kyseeseen tällöin, kun treidaajalla ei ole käytössään dollareita, vaan hän haluaa ostaa kryptoja jollain toisella valuutalla, kuten euroilla. Valuuttaparissa kryptovaluutan hinta muunnetaan transaktiohetken kurssin mukaiseksi.

Kryptoparien kohdalla kryptovaluuttaa vaihdetaan toiseen. Tällöin tarkoituksena on helpottaa kaupankäyntiä huomattavasti muun muassa vähentämällä prosessiin käytettäviä vaiheita ja valuuttojen muuntoa. Lisäksi kryptoparien kaupankäynti mahdollistaa sellaisten kryptojen ostamisen, joita ei perinteisesti voi ostaa fiat-valuutalla.

Kryptotreidaamisen plussat ja miinukset

Muutamia seikkoja kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, ennen treidaamisen aloittamista.

Kryptovaluuttojen treidaamisen plussat

  1. Nopea ja edullinen maksuväline erilaisten transaktioiden suorittamiseen (sekä yksityishenkilöiden että yritysten välillä)
  2. Voi tuottaa sijoittajalleen sievoisia summia lyhyessäkin ajassa
  3. Siirrot monissa yhteyksissä siirtokuluttomia
  4. Kryptovaluuttojen käyttö tapahtuu anonyymisti
  5. Ei välikäsiä
  6. Kryptovaluuttoja säilytetään niille tarkoitetuissa kryptolompakoissa tai säilössä/holvissa (palvelukohtainen, riippuen kaupankäyntialustasta)
  7. Sijoittaja omistaa itse kaikki kryptovaluutat, ei mikään virallinen instituutio, kuten pankki.

Kryptovaluuttojen treidaamisen miinukset

  1. Suuren riskin sijoituksia
  2. Markkina-arvot ja kurssit alati muuttuvia
  3. Arvon määrittely hankalaa, koska arvonvaihtelut ovat niin suuria, jopa päivätasolla
  4. Anonymiteetti mahdollistaa rikollisen toiminnan
  5. Ei voi käyttää toistaiseksi normaalien ostosten maksuun.

Yksi suurimmista kryptovaluuttojen haitoista lienee sen hiilijalanjälki. Kun kryptovaluutan hinta nousee, myös laskennalliset ilmastopäästöt kasvavat. Tämä johtuu siitä, ettei kryptovaluutat tukeudu mihinkään instituutioihin, vaan se toimii täysin verkossa. Kryptovaluutat ovat täysin digitaalista valuuttaa, eikä niitä ole olemassa fyysisen rahan muodossa verkon ulkopuolella.

Kryptovaluuttatoimijat käyttävät toiminnassaan huippulaatuista salausteknologiaa tietokoneiden verkoston avulla. Tämä kuluttaa paljon sähköä ja tuottaa täten myös päästöjä. On kuitenkin huomioitava, että kryptojen olemassaolo tuo käyttäjilleen paljon enemmän hyötyjä kuin haittoja, joten ilmastopäästöjen ja muiden negatiivisten seikkojen tarkastelu kannattaa pitää mielessä, muttei omaa toimintaa kontrolloivana toimenpiteenä.

Kryptotreidaus ja verotus

Vaikka kryptovaluuttojen luonteen vuoksi, verottaja ei pääse suoranaisesti käsiksi kenenkään tekemiin kryptotreidauksiin tai niistä luotaviin raportteihin, on sijoittajan muistettava, että kryptovaluuttoihin sijoittaminen on aina verotettavaa tuloa.

Jokaisesta treidauksesta kannattaa tulostaa itselleen jokin dokumentti tai kirjata jokainen transaktio ylös alinomaa, ettei vuoden lopussa tarvitse etsiä niin sanotusti kissojen ja koirien kanssa verottajaa varten jokaisesta transaktiosta omia tietoja. Tähän tarkoitukseen on luotu myös omia sovelluksia, jotka on ladattavissa kaikille älylaitteille. Jokainen kryptotreidauksessa tehty tapahtuma, on verotettava tapahtuma!

Suomen Verohallinto on ottanut kryptotreidaamisen tarkemman tarkastelun alle, koska kryptotreidauksesta on kasvanut erityisen suuri muoti-ilmiö varsinkin koronapandemian myötä. Ennen kryptotreidaamisen aloittamista kannattaa tutustua Verohallinnon sivuilla kryptovaluuttojen verotukseen ja laskea erikseen erilaisten laskurien avulla, miten eri kryptotulot vaikuttavat omaan verotukseen.

Kryptotreidaus on eräänlainen muoti-ilmiö

Kryptotreidaaminen on nyt niin sanotusti muodissa ja siihen liittyvä nettikulttuuri on muuttunut hyvin voimakkaasti viimeisten parin vuoden aikana. Kryptotreidaamisen ympärille on luotu useita kymmeniä keskusteluryhmiä eri alustoille, useamman hakutuloksen takaa linkittyy erilaisia suosittelusivustoja kaupankäyntialustoille ja kryptotreidaamisesta on muodostunut eräänlainen status (kryptotreidaaja) sijoittajien keskuudessa.

Monet lähtevät mukaan kryptotreidaamiseen lähi- ja ystäväpiirin innoittamina ja ohjeistamina, välillä ehkä liiankin sinisilmäisesti ja uhkarohkeasti, koska jokaisen tulisi miettiä oma budjettinsa ja sijoittajaprofiilinsa kuntoon ennen treidaamisen aloittamista. Vaatiihan kryptotreidaaminenkin omaa pääomaa fiat-rahassa, kun fiat-rahalla on ensin ostettava haluamiaan kryptoja sen hetkisen krypton päiväkurssin perusteella.

On muistettava, että kryptojen kurssit ja markkina-arvot elävät 24/7, joten arvo jonka tänään näet, saattaa olla aivan jotain muuta huomenna suhteessa yhteen euroon.

FAQ ‒ Usein kysyttyä kryptotreidauksesta

Lopuksi vastaamme neljään kysytyimpään kysymykseen kryptojen treidaamiseen liittyen eri kaupankäyntialustoilla.

Onko kryptotreidaus turvallista?

Moni sijoittaja pelkää sijoitustensa katoavan bittiavaruuteen, varsinkin kun niin monet kerrat hakkerit ovat päässeet käsiksi kryptoihin, jopa Bitcoiniin.

Ovatko kryptot koko ajan saatavilla alustoilla?

Valtaosa kryptojen kaupankäyntialustoista pitää kuitenkin suurimman osan kryptoistaan säilössä, niin sanotussa offline-tilassa, jolloin ulkopuoliset eivät pääse käsiksi kryptoihin. Markkinoille avataan vain murto-osa kryptoista.

Valvooko jokin taho kryptotreidausta?

Jos treidaa kryptoja kyseiselle toiminnalle tarkoitetussa pörssissä tai kaupankäyntialustalla, on toiminta turvallista ja valvottua. Kuten montaa muutakin alaa, myös kryptojen treidaustoimintaa valvotaan viranomaisten toimesta.

Onko kryptotreidaus luvanvaraista toimintaa?

Kaupankäyntialustojen toiminta on myös lisenssin varassa tehtävää toimintaa, eikä lisenssiä myönnetä mille tahansa kryptoalustalle.