...

Revolut

Revolut treidaa

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Revolut on monipuolisin mobiilipankki, joka tarjoaa kilpailukykyisen maksukortin ja näppärän sijoitusalustan kaikkien tarpeisiin. Revolut on yksi johtavista digitaalisista pankeista Euroopan alueella, joka tarjoaa myös suoran väylän sijoittajille kohti kryptovaluuttamarkkinoita ja treidaamista. Tutustutaanpa tarkemmin Revolutiin ja sen tarjoamiin palveluihin.

Revolut lyhyesti

Brittiläinen Revolut-pankki perustettiin vuonna 2015. Sen tarkoituksena oli luoda kansainvälinen digipankki tavallisille ihmisille. Revolutin perustivat tunnetut henkilöt nimeltä Nikolay Storonsky ja Vlad Yatsenko. Revolut on onnistunut tavoitteessaan hienosti, sillä vajaassa kymmenessä vuodessa pankki on ravisuttanut perinteistä jähmeää finanssialaa tuomalla yhä kilpailukykyisempiä tuotteita kaikkien saataville.

Menestyksestä kielivät etenkin palvelun yli 15 miljoonaa käyttäjää, joista tuhannet ovat suomalaisia. Revolutin tileillä on määriteltynä talletussuoja 100 000 euroon asti ja suojan takaa Liettuan valtio. Onnistuneiden rahastokierrosten myötä, Revolutin arvoksi määriteltiin vuonna 2021 peräti 29 miljardia euroa. Aikamoista digitaaliselta pankilta, eikö?

Revolut kryptovaluutat

Revolut-pankki mahdollistaa myös laaja-alaisesti kryptojen käytön. Revolutin asiakkaana pääseekin käyttämään viittä eri kryptovaluuttaa. Määrä on verrattain pieni esimerkiksi suomalaiseen Coinmotioniin verrattuna, mutta riittävä. Revolut onkin yksi markkinoiden parhaimmista alustoista kryptotreidaamiseen, sillä se on riittävän yksinkertainen.

Vaikka kryptovaluuttoja kehitetään alinomaa lisää ja niitä löytyy markkinoilta jo useampi tuhat, mahdollistaa Revolut vain seuraavien, tärkeimpien ja tunnetuimpien kryptojen treidaamisen:

 1. BTC eli Bitcoin
 2. BCH eli Bitcoin Cash
 3. ETH eli Ethereum
 4. LTC eli Litecoin
 5. XRP eli Ripple

On hyvä tiedostaa, että jos käyttää Revolutin tarjoamaa maksutonta tiliä, Revolut velottaa jokaisesta kaupankäynnistä 2,5 prosentin suuruisen komission. Premium-tilin käyttäjä maksaa kaupankäynnistä hieman vähemmän, nimittäin 1,5 prosentin komission.

Komissiot kuulostavat tottuneen sijoittajan korvaan hieman suurehkoilta, mutta kuten sanottua, Revolut-alustaa ei ole luotu ainoastaan kryptojen treidaamiseen, vaan se tarjoaa palveluita kaikenlaisiin tarpeisiin. Revolut on suunniteltu ensisijaisesti digitaaliseksi pankiksi kaikkien saataville. Kryptokaupat ovat vain osa sen kattavaa palvelukokonaisuutta, ja komissioiden avulla yritys voi myös kehittää toimintaansa.

Tilin luominen Revolutiin

Revolutiin luodaan henkilökohtainen tili pankkipalveluita ja kryptoihin sijoittamista varten Revolutin oman sovelluksen kautta. Sovellus on ladattavissa laillisesti omasta sovelluskaupasta sekä Androidille että iOS:lle.

Näin avaat oman Revolut-tilin:

 1. Avaa Revolut-sovellus mobiililaitteestasi ja syötä henkilökohtainen puhelinnumerosi
 2. Vahvista tilisi tekstiviestillä saamasi vahvistuskoodin avulla ja aseta haluamasi vahva salasana
 3. Syötä henkilötiedot sille varattuun lomakkeeseen ohjeiden mukaan ja tee ensimmäinen talletus Revolut-tilille
 4. Lopuksi vahvista henkilöllisyys vielä ottamalla kuva itsestäsi ja voimassa olevasta passista

Revolut-tilin luominen on toistaiseksi mahdollista tehdä vain mobiilissa. Tähän on toivottavavasti tulossa korjaus jollakin aikavälillä.

Kaikki vaiheet on suoritettava vaadittujen ohjeiden mukaisesti, jotta mahdollistaa itselleen kaikkien etujen käytön. Jotta voi aloittaa Revolutin käytön täydellisesti, on tilille siirrettävä rahaa. Revolut mahdollistaa rahojen siirtämisen kuluttomasti toisille Revolut-käyttäjille, siirrot omalle kotimaiselle pankkitilille tai tilisiirrot suoraan ulkomaiselle tilille Revolut-sovelluksen kautta.

Monipuoliset Revolut-kortit

Revolut-pankki tarjoaa kolmenlaisia kortteja asiakkailleen, joissa on toinen toistaan parempia etuja. Se tarjoaa sekä fyysisiä että virtuaalisia pankkikortteja. Kortit ovat täysin debit-kortteja, ilman luotto-ominaisuutta. PIN-koodin voi jokainen valita kortilleen itse ja kortin pystyy sulkemaan sovelluksessa, niin halutessaan. Jokaisella kortilla on oma kuukausihintansa ja kuukausihinnan mukaiset edut.

Kortteja ovat:

 1. Standard
 2. Plus
 3. Premium
 4. Metal

Kaikkia kortteja voi hyödyntää päivittäisten ostosten lisäksi myös kryptovaluuttojen käytössä.

Standard

Standard-kortti on ilmainen. Siihen saa liitettyä sekä eurooppalaisen että brittiläisen tilin. Standard-korttia on mahdollista käyttää yli 150 valuutalla. Kortti on ns. perustason kortti, joka ei vielä tuo käyttäjälleen varsinaisia etuja.

Plus

Plus-kortti maksaa 2,99 €/kk ja se on uusin lisä Revolutin kokoelmaan. Plus-ominaisuus tarjoaa myös erilaisia Revolut Junior -toimintoja. Näihin kannattaa tutustua tarkemmin Revolutin sivuilla.

Premium

Premium-kortti on maksullinen. Siihen saa liitettyä Standard-etujen lisäksi sairaus- ja matkavakuutuksen. Premium-kortilla pääsee kiinni kaikkiin viiteen Revolutin tarjoamaan kryptovaluuttaan. Oman kortin voi valita eri design-tyyleistä haluamakseen ja mikä parasta, Premium-asiakkuus takaa nopean asiakastuen 24/7.

Metal

Metal-kortti on niin ikään maksullinen. Metal-kortin omaavat saavat kaikkien Premium-etujen lisäksi vielä käyttöönsä Concierge-palvelun eli henkilökohtaisen palvelijan, joka hoitaa omistajalleen muun muassa erilaisia varauksia hotelleista, lennoilta tai tapahtumista. Metal-kortti on metallinen kortti, jolla saa nostettua 800 € kuukaudessa automaattinostoja ilmaiseksi.

Revolutin tarjoamassa Metal-kortissa on muista poikkeavasti, myös pienimuotoinen cashback-ominaisuus. Cashback eli niin kutsuttu käteispalautus/maksutapaetu on EU:n alueella tehtävistä ostoista 0,1 % ja Euroopan Unionin ulkopuolella tehdyistä ostoista 1 %. Revolutin tarjoama käteispalautus on etenkin EU:n alueella hyvin pieni, joten sen hyödyt jäävät pieniksi.

Onko Revolut turvallinen käyttää?

Varsinkin kryptovaluuttaa käyttäessä, on turvallisuus kaiken A ja O. Revolut on lisensoitu täysin lailliseksi pankiksi useassa maassa. Onkin selvää, että kaikissa mahdollisissa ongelmatilanteissa viranomaiset ovat sijoittajan apuna. Tulee kutenkin muistaa, että Revolut on digitaalinen pankki ja yhteyttä voi ottaa ainoastaan oman tilin kautta mobiilisovelluksen live-chatissä. Et siis voi marssia pankkikonttoriin vaatimaan oikeutta.

Vaikka Revolut on sinänsä hyvin luotettava instituutio, pankissa ei valitettavasti ole käytössä kaksivaiheista tunnistautumismenetelmää, mikä hieman alentaa luottamusta Revolutia kohtaan. Palveluun voi kuitenkin asentaa biometrisen tunnistautumismenetelmän kuten kasvojentunnistuksen. Tätä kannattaakin harkita.

Revolutissa suojataan euromääräisiä summia omalla tilillä 100 000 euroon asti, kiitos pätevän talletussuojajärjestelmän. Kryptovaluuttojen kohdalla tilanne ei kuitenkaan ole sama. Kannattaa tutustua Revolutin sivuilla vielä tarkemmin asiaan, jotta ymmärrät varmasti kryptovaluuttoihin liittyvät riskit verrattuna tavallisiin fiat-valuuttoihin.

FAQ ‒ Usein kysyttyä Revolutista

Lopuksi vastaamme neljään kysytyimpään kysymykseen Revolutiin liittyen.

Onko Revolut huijaus?

Ei ole. Revolut ei missään nimessä ole huijaus, vaan täysin valtuuksin ja tarkoin säädöksin toimiva kansainvälinen digitaalinen pankki. Se noudattaa tarkoin finanssialan lainsäädäntöä, sisältäen kaikki säädökset koskien digitaalista rahaa. Revolut on täysin laillinen pankki.

Tarjoaako Revolut asiakastukea?

Revolutilla on erinomainen ja asiantunteva asiakastuki, joka auttaa usealla eri kielellä. Varsinkin kryptovaluuttojen kanssa telmiessä, asiakastuki on joskus tarpeen. Asiakaspalvelua on saatavissa 24/7, mutta jonotusajat ovat välillä melko pitkiä. Revolut priorisoi asiakkaat ja maksullisten tilien omistajat ovat etusijalla muihin nähden.

Maksaako Revolutin käyttö?

Revolut tarjoaa asiakkailleen sekä ilmaisia että maksullisia tilejä. Maksullinen tili on korkeintaan 14 euroa kuukaudessa. Kuukausimaksulla asiakkaalla on kuitenkin käytössään kaikki palvelut, alennuksia kaupankäyntikomissioista, nopea asiakaspalvelu sekä paljon muita etuja.

Onko kaupankäynti Revolutissa siirtokulutonta?

Revolutin komissiot on asetettu 1,5‒2,5 prosentin välille. Kaupankäyntikomissiot ovat maksullisen tilin omaaville asiakkaille 1,5 %, kun taas maksuttoman tilin omaaville peräti 2,5 % per transaktio.