...

Bitstamp.net

Kryptovaluuttoja liikkuu markkinoilla samanaikaisesti useampi tuhat ja niiden treidaamiseen tarvitaan paljon luotettavia ja korkealaatuisia kaupankäyntialustoja. Yksi ehdottomasti parhaista kryptovaluuttapörsseistä on Luxemburgissa operoiva kryptovaluuttapörssi Bitstamp. Tutustutaanpa tähän kryptovaluuttapörssiin tarkemmin.

Bitstamp lyhyesti

Bitstampissa voi käydä kauppaa eri kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin ja perinteisen fiat-valuutan välillä. Bitstamp sai alkunsa vuonna 2011, kun kaksi slovenialaista ystävää, aivan hetken mielijohteesta, loivat kryptovaluuttapörssin. Heidän tarkoituksenaan oli haastaa tuolloin kryptotreidaus alusta ykkösnimi Mt. Gox.

Alkuperäinen innostus kryptoihin taisi lähteä jo aiemmin, kun vuonna 2009 markkinoille avattu Bitcoin teki ennätyskasvun ja nousi hetkessä kaikkien tietoisuuteen, käyttöön ja sijoittamisen pohjaksi. Eihän kukaan olisi uskonut, että vuoteen 2020 mennessä kryptovaluutat ovat lähes yhtä tärkeitä sijoittajille, yrityksille ja yksityishenkilöille kuin fiat-valuutta.

Mt. Gox oli kuitenkin huonosti varautunut turvallisuusasioihin ja alusta hakkeroitiin vuonna 2014. Tämä loi Bitstampille elämänsä tilaisuuden nousta kertarykäisyllä yhdeksi suosituimmista ja luotettavimmista kryptopörsseistä. Sama kavaluus koitui kuitenkin myös Bitstampin kohtaloksi ja alusta hakkeroitiin vuonna 2015. Tämän jälkeen sivusto rakennettiin todella tarkkaan ja huolellisesti uudelleen, panostaen salaustekniikkaan ja asiakkaiden etuihin.

Nykyään Bitstamp toimii loistavana kaupankäyntialustana kaikenlaisille sijoittajille, mahdollistaen turvallisen kaupankäynnin ja vaihdon. Bitstampissa on myös tarjolla loistavia työkaluja kryptovaluuttamarkkinoilla toimimiseen ammattisijoittajana.

Kryptovaluuttapörssi Bitstamp

Alun perin Bistampin piti aloittaa toimintansa Yhdistyneissä kansakunnissa, mutta maa ei antanut perustajille lupaa toimia kuten haluaa. Bitstampista haluttiin luotettavampi, eikä se vastannut oikein tuolloin kansakuntien odotuksia. Entinen PayPalin johtaja David Marcus vinkkasi kaksikolle, että he siirtäisivät toimintansa suvaitsevampaan paikkaan Luxemburgiin. Näin tapahtui, ja tuo muutto oli Bitstampille lottovoitto.

Luxemburgin viranomaiset auttoivat Bitstampin jaloilleen ja mahdollistivat mitä upeimmat puitteet ja mahdollisuudet yritykselle toimia. Vuonna 2016 Bitstampista tuli maailman ensimmäinen kansallisesti lisensoitu kryptovaluuttapörssi, joka saa toimia EU:n alueella.

Miten Bitstamp toimii?

Alusta on turvallinen ja helppo käyttää, olitpa aloitteleva sijoittaja tai ammattilainen. Bitstampin asiantunteva tiimi ylläpitää alustan selkeää toimintaa ja toimivaa käyttöliittymää kautta sivuston. Koska pörssialustan omaisuuden säilytys- ja suojausteknologiaan on panostettu paljon, on kehittäjien ollut helppo lähteä lisäämään uusia käyttöä helpottavia toimintoja alustalle sijoittajien iloksi.

Alustalta löytyvät kaikki tarvittavat työkalut, käyttöliittymä on yksinkertainen ja alustalla on vaivatonta suorittaa kaupankäyntiä globaalisti. Alustalla on myös helppo tallettaa ja nostaa rahaa, olipa kyseessä fiat- tai kryptovaluutta, koska vaihtamisprosessi on yksinkertainen ja yleensä viiveetön.

Bitstamp plussat

 1. helppokäyttöinen kilpailijoihin verrattuna
 2. turvallisuustasoltaan yksi korkeimmista välittäjäalustoista (vuoden 2015 hakkeroinnin myötä turvallisuuteen panostettiin huomattavasti)
 3. yksinkertainen toimintaprosessi kryptovaluutan ostamiseen, myyntiin ja vaihtoon
 4. soveltuu sekä aloittelevalle että kokeneelle treidaajalle
 5. ei korkeita komissioita
 6. kilpailukykyinen hinnoittelu
 7. mobiilisovellus, joka on kaikkien käytettävissä 24/7
 8. englanninkielinen asiakastuki avoinna 24/7

Bitstampin alustan monipuolisuuden ansiosta, monet affiliaatit ovat ottaneet Bitstampin omille kryptovaluutta-alustoja suositteleville sivuilleen.

Bitstamp miinukset

 1. tarjoaa sijoittavaksi vain kryptovaluuttakohteita
 2. muutamat suurimmat kryptovaluutat puuttuvat listoilta, vaikka niitä lähes 80 onkin jo valikoimassa
 3. alusta on hakkeroitu vuonna 2015 ja jotkut sijoittajat kammoksuvat alustaa sen vuoksi edelleen
 4. transaktiopalkkiot eli komissiot kaupankäynnistä ovat joitakin kilpailijoita korkeammat, vaikka edulliset

Lisäksi Bitstamp-tilin luominen koetaan usein todella vaivalloiseksi ja monimutkaiseksi monivaiheisuutensa vuoksi.

Bitstamp kryptovaluutat

Alusta on ollut jo vuosien ajan merkittävässä asemassa kaikkien kryptovaluuttaan sijoittajien keskuudessa, etenkin sen helppokäyttöisyyden ansiosta. Merkittävyydestä kielii myös se, että Bitstampin kurssi on jo vuosien ajan ollut mukana yhdysvaltalaisen CME Groupin valuuttakorissa. Kyseinen valuuttakori määrittelee muun muassa Bitcoinin virallisen päiväkohtaisen kurssin.

Bitstamp keskittyy eritoten ammattimaiseen kaupankäyntiin, suureellisuuteen ja kansainvälisyyteen. Tämän johdosta alustalle on luotu äärimmäisen monta erilaista työkalua sijoittajille, helpottaakseen heidän mahdollisuuksiaan tehdä syvällisiäkin markkina-analyyseja sijoituksistaan tai mahdollisista sijoituskohteista.

Ainoaksi esteeksi käyttäjät ovat kokeneet Bitstampilla sen hankalan rekisteröinti- ja vahvistusprosessin. Prosessi on monivaiheinen ja siihen vaaditaan useita erilaisia dokumentteja ja asiakirjoja, joilla vahvistetaan rekisteröityvän henkilöllisyys.

Mitä kryptovaluuttoja Bitstamp tarjoaa?

Bitstamp loistaa valikoimallaan. Se on tällä hetkellä maailman pisimpään toiminut kryptovaluuttapörssi. Tällä hetkellä (loppukesällä 2023) Bitstamp tukee lähes 78 eri kryptovaluuttaa. Näiden joukossa on niin pieniä kuin suuria toimijoita, vakaita ja tunnettuja kryptovaluuttoja.

Treidattavien kryptojen joukosta löytyvät muun muassa seuraavat kryptot:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Tether (USDT)
 4. Polygon (MATIC)
 5. Litecoin (LTC)
 6. Uniswap (UNI)
 7. Bitcoin Cash (BCH)
 8. USD Coin (USDC)
 9. Polkadot (DOT)
 10. Shiba Inu (SHIB)
 11. Solana (SOL)
 12. Cardano (ADA)

Euroopan alueella toimiva Bitstamp Europe tukee myös Rippleä (XRP), mutta sitä ei ole tarjolla toistaiseksi yhdysvaltalaisille asiakkaille.

Kryptovaluuttoja on olemassa tuhansia enemmän ja niitä syntyy alinomaa lisää markkinoille. Bitstampin valikoima ei siis ole täydellinen, mutta laadukas ja paljon runsaampi kuin monilla muilla kilpailijoilla.

Bitstamp asiakaspalvelu

Bitstampin asiakaspalveluun saa yhteyden monella tapaa 24/7. Bitstamp palvelee asiakkaitaan puhelimitse, verkkosivuston tietokeskuksessa, tikettijärjestelmällä, itsepalvelussa, sähköpostitse sekä kirjeitse. Kiireellisissä asioissa Bitstampin asiakaspalveluun kannattaa soittaa, mutta tulee muistaa, että asiakastukea saa vain englanniksi.

Huom! Jos valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan englanniksi asiakastuen kanssa, saattaa Bitstamp pyytää valtakirjaa nähtäväkseen etukäteen. Joka tapauksessa henkilön tai henkilöiden henkilöllisyys on pystyttävä todentamaan. Kiireettömissä tapauksissa muut yhteydenottotavat ovat oikein oiva vaihtoehto. Bitstampilla on sivuilla myös oikein kattava FAQ-osio.

FAQ ‒ Usein kysyttyä Bitstampista

Lopuksi vastaamme neljään kysytyimpään kysymykseen Bitstampiin liittyen.

Onko Bitstamp turvallinen käyttää?

On, koska se käyttää suojauksessaan SSL-tekniikkaa ja on estänyt VPN-verkkojen pääsyn komentokeskukseensa. Alusta käyttää tilien ja asiakastietojen turvaamiseksi suojaustoimenpiteenä kaksivaiheista todennusta (2FA). Kyseinen todennus edellyttää, että Bitstampiin kirjaudutaan salasanalla ja jollain toisella todennustyypillä, kuten tekstiviestillä saatavalla varmennuskoodilla.

Ovatko kryptot turvassa alustalla?

Sijoittajat voivat luottaa sataprosenttisesti siihen, että kryptovaluutat pysyvät turvassa Bitstampin alustalla. Bitstamp nimittäin pitää osan kryptoista offline-tilassa erillisessä varastossa. Offline-varasto suojaa kryptoja ulkopuolisilta. Vain noin kaksi prosenttia kryptoista pidetään kaikkien saatavilla.

Mikä Bitstamp-sovellus on?

Bitstamp tarjoaa käyttäjilleen helppokäyttöisen mobiilisovelluksen, jonka voi ladata kätevästi oman mobiililaitteen sovelluskaupasta. Bitstampin sovellus soveltuu sekä Android- että iOS-laitteille. Sovellus sisältää kaikki tarvittavat toiminnot suorittaakseen talletuksia, kotiutuksia, ostamista, myyntiä tai vaihtamista Lisäksi sovelluksessa voi lukea blogia ja hyödyntää Tradeview-alustaa.

Soveltuuko Bitstamp suomalaisille sijoittajille?

Bitstamp on oikein oiva alusta kryptovaluuttoihin sijoittamiseen myös suomalaisille sijoittajille. Tilin avaamiseen voi käyttää omia suomalaisia henkilötietojaan ja maksuihin suomalaista pankkitiliä siihen liitettyine kortteineen. On kuitenkin muistettava, että sivusto ja asiakastuki palvelevat toistaiseksi vain englanniksi.