...

XM

XM

Mikä XM oikein on? XM on siis kaupankäyntialusta, jonka omistaa Trading Point of Financial Instruments Company. XM toimii Kyprokselta käsin ja se toimii CYSEC:n alaisuudessa, joka siis valvoo ja sääntelee sen toimintaa. XM onkin maineeltaan äärimmäisen turvallinen ja siellä asioidessa ei ole riskiä henkilökohtaisen tiedon tai rahojen menettämisestä. XM on aloittanut toimintansa vuonna 2009 ja se on siis ollut toiminnassa jo noin yhdeksän vuoden ajan. XM onkin muodostunut yhdeksi suosituimmista kaupankäyntialustoista juurikin turvallisuutensa ja helppopkäyttöisyytensä ansiosta.
XM varmistaa omille asiakkailleen myös toimivan ja hyvoin saatavilla olevan asiakastuen. XM asiakspalvelu onki auki joka ikinen arkipäivä kellon ympäri, joten tulipa ongelma eteen milloin tahansa, siihen on aina saatavilla apua. Yhteydenottaminen käy helposti joko sähköpostin, live chatin tai puhelimen välityksellä. Myös kielivaihtoehtoja löytyy listalta varsin kiitettävästi, valitettavasti kuitenkaan vielä XM ei tarjoa asiakaspalvelua suomen kielellä.

Treidaus XM kaupankäyntialustalla?

Tilin avaaminen XM kaupankäyntialustalle on siis erittäin helppo ja nopea toimenpide. Kun uusi asiakas on ensin suorittanut rekisteröitymisen, on aika valita että millä valuutalla hän haluaa hallinnoida omaa tiliään. Vaihtoehtoina ovat AUD, JPY, GBP, CHF, PLN, HUF, USD, ZAR, EUR, SGD ja RUB.
Valuutan valitsemisen jälkeen on aika valita maksutapa jolla treidaaja tekee talletuksensa ja voi myös nostaa voittonsa. Vaihtoehdot ovat, luottokortit (VISA, VISA Electron, MasterCard, Switch, Solo), pankkisiirrot, Neteller, Moneybookers Skrill, Western Union, MoneyGram, WebMoney, China UnionPay, SOFORT, iDEAL.

XM tarjoaa omille uusille asiakkailleen myös kätevän demotilin, jossa aloittelija voi helposti harjoitella treidaamista. XM alustalla kuitenkin demotili ei ole loputtomiin käytössä, vaan tietyn ajan jälkeen treidaajan tulee siirtyä livetilille ja ihan oikean treidaamisen pariin. Demotili on kuitenkin hyvä alku silloin kun halutaan selvittää miten XM toimii ilman että omat rahat ovat vaarassa.
Livetilille siirtyessään uusi treidaaja pääsee alkuun jo niinkin pienellä summalla kuin 5 dollarilla. Tarjolla on myös mikrotili, jossa on siis mahdollisuus kahteen tiliin ilman että toista tarvitsee vahvistaa

XM kokemuksia

XM kaupaunkäyntialustalla spredit ovat varsin keskivertoja, eli jotakin 1.6 ja 2.6. välillä ja treidaajien kaupoista ei peritä lainkaan välityspalkkioita. XM tarjoaa myös todella monia eri sijoituskohteita, kuten esimerkiksi useita osake- ja ulkomaanvaluuttapareja, sekä perusindeksejä ja hyödykkeitä.

XM:llä yksi parhaita ominaisuuksia on kuitenkin ehdottomasti se, että se käyttää toimintansa pohjana monia eri kaupankäyntialustoja. Treidaaja voikin valita joko nettipohjaisen WebTrader-alustan tai suuressa suosiossa olevan MetaTrader 4 – ohjelmiston, joka pitää kuitenkin ladata ja asentaa omalle tietokoneelle (pöytäkone tai läppäri). Trajolla on myös todella kätevä mobiiliversio, jonka ansiosta treidaaminen voi tapahtua myös liikkeellä ollessa. Sekä tablettiin kuin myös älypuhelimeen voi ladata halutessaan XM-sovellukset, jotka toimivat sekä iOS kuin myös Android-laitteilla todella hyvin.