...

Valuuttakaupan verotus!

Puhutaan lyhyesti myös siitä että miten verotus valuuttakaupan suhteen menee, sillä tämä asia saattaa olla monelle vielä hieman tuntemattomampi asia. Kannattaa siis huomioida että valuuttakauppa kuuluu pääomaverotuksen piiriin ja syy siihen löytyy siitä, että valuuttakauppa luokitellaan finanssikaupaksi.

Paljonko ja mitä treidaaja voi vähentää valuuttakauppaa tehdessä?

Treidaajan kannalta huomioitava asia on siis se, että valuuttakaupassa tappioiden verovähennykset ovat todella pieniä, eli myös tämän takia kannattaa aina tarkkaan miettiä että kuinka paljon lähtee panostamaan valuuttakauppaan ja kuinka paljon on myös valmis sitten häviämään. Valuuttakaupassa voikin vähentää tappioita vain kiinteään 500 euroon saakka, joka ei siis ole kovinkaan suuri summa.

Eli valuuttakauppaa tehdessä tulee muistaa myös verotukselliset asiat ja onkin todella järkevää paneutua valuuttakaupan verotuksellisiin seikkoihin hieman tarkemminkin, sillä näin sitten vältytään mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä tulevaisuudessa. Kuten tuossa jo aiemmin mainittiin, valuuttakauppa kuuluu siis pääomaverotuksen piiriin, joka toisin sanoen tarkoittaa sitä, että vero sen kohdalla pysyy vakiona ollen 50 000 euron ylimenevältä osuudelta 32%. Koska pääomaveron verotus tapa on käytössä myös valuuttakaupassa, vähennyksiin voidaan laskea vain treidaajan mahdolliset tappiot.

Treidaajan kannattaa pitää kirjaa voitoista ja tappioista!

On myös todella järkevää ja tärkeää pitää hieman kirjaa omasta valuuttakaupankäynnistä ja itse asiassa kirjanpidon tulisikin olla jokaisen treidaajan listalla siellä top 5 kastissa, sillä siinä vaiheessa kun verottaja sitten kiinnostuu treidaajan mahdollisista voitoista, niin on todella tärkeää että on myös näyttää ihan oikea dataa asian suhteen. Kirjanpitoa voi harrastaa valuuttakauppaa tehdessä ihan perinteisellä kynä ja vihko menetelmällä tai sitten voi käyttää jotakin lukuisista netistä löytyvistä ohjelmistoista, joiden avulla on varsin helppoa pitää kirjaa niistä omista tappioista kuin myös voitoistakin.
Joka tapauksessa mahdollisimman tarkka kirjanpito ja asioista selvää ottaminen ovat myös todella tärkeitä asioita kun puhutaan yhdistelmästä verotus ja valuuttakauppa!