...

Fast Invest

Fast Invest on mielenkiintoinen FinTech-yritys, joka toimii useassa maassa, Suomi mukaan lukien. Se on aloittanut toimintansa vuonna 2015 Iso-Britanniasta. Alusta asti sillä on kuitenkin ollut tavoitteena suuntautua myös muihin maihin. Vuonna 2016 se avasikin jo toimintaa Puolaan, Saksaan ja Liettuaan, sekä Suomeen. Vuosi 2017 toi lisää toimipisteitä, joita avattiin Ranskaan, Espanjaan ja Italiaan. Laajentuminen on siis ollut nopeaa, mutta hallittua, sillä se on ollut alusta asti kyseisen yrityksen tavoitteena.

Mikä Fast Invest oikein on?

Fast Investin ideana on tuoda investointi helposti kaikkien kuluttajien saataville. Helposta ymmärrettävyydestään huolimatta, Fast Invest on tarkka siitä että sen investointimalli on kestävä ja mahdollisimman helposti skaalattava. Koska Fast Invest toimii koko EU:n alueella, tarkoittaa se sitä että sijoitustoimintaa on helppo ja turvallinen harjoittaa kyseisen alueen lainamarkkinoilla.

Lyhyesti sanottuna siis Fast Investin innovaationa on tehdä rahoitusjärjestelmistä avoimempia, helpompia ja tämän lisäksi myös helposti ymmärrettäviä. Koska Fast Invest työllistää useita ammattilaisia ympäri Eurooppaa, tarkoittaa se myös sitä että sijoittajille on aina tarvitessa ammattitaitoista, osaavaa ja ystävällistä apua tarjolla. Fast Investin innovaatio on että kaikilla tulisi nykyisin olla mahdollisuus päästä nauttimaan digitaalisen investoinnin maailmasta.

Miten Fast Invest oikein toimii ja kenelle se sopii?

Fast Investin toimintaperiaate on todella yksinkertainen. Kun lainaa hakeva henkilö hakee lainarahoitusta joltakin lainanantajalta, toimii hän normaalin lainanhakuprosessin mukaan, toimittaen kaikki tarvittavat liitteet ja tiedot. Lainanantaja varmistaa että tiedot ovat oikeellisia, sekä tämän lisäksi myös tarkistaa lainanhakijan luottotiedot. Jos lainanhakija taloudellinen tilanne on suotuisa, myöntää lainanantaja lainan.

Nämä kyseiset lainapaikat tai luottolaitokset myöntävät siis erilaisia lainoja, joihin investoija voi sijoittaa. Ennen kuin laina tai luotto kuitenkaan päätyy Fast Investin lainalistalle, täytyy Fast Investin lainanmyöntämis – ja luottoriskiosaston vielä hyväksyä ja tarkistaa se. Näin varmistetaan että se on turvallinen kohde sijoittajille.

Kun lainanottaja sitten lyhentää lainaansa takaisin sovitusti maksuohjelman mukaan, niin kaikille investoijille maksetut osuudet on jaettu osiin, sen mukaan kuinka paljon kukin sijoittaja on kyseiseen lainaan sijoittanut.

Kun lainanottaja on aloittanut lainan lyhentämisen, alkaa myös sijoittaja saada itselleen sekä lainarahaa, kuin myös korkoa sille. Nämä maksetaan sijoittajan Fast Invest-tilille ja niin halutessaan sijoittaja voi myös investoida rahat uudelleen sillä hetkellä tarjolla oleviin lainoihin tai vaihtoehtoisesti sijoittaja voi myös hyödyntää Fast Investin automaattinen investointi- palvelua.

Fast Investin kautta investointi on myös turvallista, sillä jos sattuu niin ikävästi että lainanottaja ei maksa lainaansa takaisin sovitussa aikataulussa, (laina myöhässä 3 päivää), niin silloin Fast Investin Maksuongelmatakuu astuu voimaan ja investoija saa itselleen investointiajan sijoituksensa, sekä tämän lisäksi myös koron jopa kolmen päivän kuluessa.

Verotus ja Fast Invest

Fast Invest investoinneista täytyy maksaa sen maan lakien mukaan jossa investoija asuu. Kannattaa myös huomioida että investoijat ovat kaikki itse vastuussa omista varoistaan, sekä saamistaan voitoista. Jos asiassa on epäselvyyksiä kannattaa olla yhteydessä omaan Verovirastoon, jossa osataan kyllä opastaa sijoittajaa miten asiassa tulee toimia.